כתבות

אחרי גיל 40 בד"כ עלולים להופיע סימפטומים של פרסביופיה (presbyopia) המוכרת גם כ"זוקן ראייה", המלווים בתחושה כי הידיים אינן ארוכות מספיק בעת קריאת עיתון או מסמך וכי הקריאה איננה נוחה עקב חוסר החדות והמיקוד. אם הנך כבר מרכיב/ה משקפיים לתיקון ראייה, משמעות הדבר שיש צורך בעדכון המרשם שלך לעדשות מולטיפוקל ע"מ שתוכל/י לראות טוב לכל מרחק, אם אינך מרכיב/ה משקפיים עליך לפנות לבעל מקצוע מוסמך לצורך בדיקת ראייה והתאמה.

להלן מספר עצות אשר יעזרו לך לדעת, להכיר ואף להחליט:

בחירת היצרן חשובה, בישראל משווקים מספר מותגי עדשות מולטיפוקל איכותיים: optiswiss השוויצרית, zeiss, rodenstock תוצרת גרמניה, שמיר ישראל ועוד. כאשר לכל יצרן קיימים מספר דגמים בעלי עוביים שונים וסוגי ליטוש שונים המשפיעים על מחירו הסופי של המוצר.

מחירן של עדשות מולטיפוקליות עלול להרתיע רוכשים רבים, אך חשוב לציין כי יצרן מוכר וידוע יהיה בעל מוצר איכותי מאד בעיקר עקב השקעה רבה בפיתוח ושידרוג המוצר דבר המוביל לשיפור ניכר בתקופת ההסתגלות ובעיוותי המעבר בין ראייה לקרוב ולרחוק.

תקופת ההסתגלות משתנה בין המרכיבים, מאחר ופעולת "התרגום" מתבצעת לא רק ע"י העין אלא במח ולכן היא עלולה להימשך עד מספר שבועות, כמו-כן רוב האופטיקה מעניקות אחריות להסתגלות דבר המבטיח כי גם ובמידה ותתעורר בעיה/קושי בהרכבה או חוסר התאמה ונוחות תטופלו באופן אחראי ע"י החנות בה רכשתם.

מאחר ומשקפיים בעלי עדשות מגע מולטיפוקל נועדו להרכבה ממושכת ולאורך כל היום, חשוב להקפיד על מספר כללים בסיסיים בעת רכישתם:

יש לבחור מסגרת למשקפיים אשר תתאים למבנה הפנים.

רצוי לבחור במסגרת משקפיים קלה יחסית בהנחה שלאחר הוספת העדשות יתווסף משקל.

רצוי לבחור במסגרת ובעדשות תואמות איכותיים בשל האחריות המתלווה אליהן.